Bota

Danimarka publikon listën e klerikëve që ndalohen të hyjnë në vend

Danimarka për herë të parë ka publikuar një listë të gjashtë klerikëve të huaj me “pikëpamje antidemokratike”, të cilët janë ndaluar të hyjnë në vendin nordik për dy vjet, transmeton Anadolu Agency (AA).

Ministri i Integrimit, Inger Stoejberg, është shprehur se Qeveria “nuk do të pranojë që predikuesit e urrejtjes … predikojnë urrejtje kundër shoqërisë daneze”.

Lista u publikua si një masë paraprake dhe personat me sa duket nuk kanë qenë kurrë në Danimarkë.

Stoejberg tha të martën se pesë prej këtyre personave “i indoktrinojnë” të tjerët të “kryejnë dhunë kundër grave dhe fëmijëve (dhe) përhapin ide rreth kalifatit.”

Njëri është një predikues i krishterë amerikan. Vitin e kaluar, Parlamenti i Danimarkës mbështeti përpilimin e një liste të tillë. Disa vende të tjera evropiane kanë legjislacion të ngjashëm. Britania, për shembull, mund të mohojë hyrjen e njerëzve me dënime penale ose të atyre që prania nuk konsiderohet “e favorshme për të mirën publike”.