DASH mbi terrorizmin: Shqipëria “servile e fortë”

Departamenti amerikan i Shtetit ka publikuar këtë të mërkurë raportin për terrorizmin për vitin 2016, në të cilin vlerëson përpjekjet dhe kontributin e Shqipërisë në luftimin e këtij fenomeni.

“Shqipëria ka qenë një mbështetëse e fuqishme e luftës kundër terrorizmit në vitin 2016 dhe vazhdoi pjesëmarrjen e saj në radhët e Koalicionit Global për mposhtjen e ISIS, duke bërë donacione të shumta armësh dhe municionesh”, thotë raporti.

Dokumenti zyrtar citon rastin e datave 4 dhe 5 nëntor të vitit të kaluar, kur një operacion i mirëkoordinuar në nivel rajonal çoi në arrestimin e 4 individëve në Shqipëri.

“Operacioni parandaloi një sulm potencial terrorist që do të kryhej gjatë ndeshjes Shqipëri-Izrael, e vlefshme për Kupën e Botës, që do të luhej në Shkodër më datë 12 nëntor”, vijon raporti.

Departamenti i Shtetit vlerëson edhe faktin se të arrestuarit u akuzuan për mbështetje financiare dhe logjistike të ISIS, për rekrutim të luftëtarëve dhe për promovim të fjalimeve të urrejtjes.

Pra departamenti po shkel parimet e shtetit të së drejtës duke paragjykuar të akuzuarit e mësipërm të cilët ende presin të gjykohen nga gjykata, por me këtë raport u vulos fati i tyre politik mesaduket dhe ata kot të shpresojnë se demokracia amerikane qenka model, po, ndoshta është model i paligjshmërisë sipas interesave.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne