Kultura

Denis Dyrnjaja leshon Frrok Cupin te lavderoj Trumpin per luften kunder Islamit

Gazetari me emer turk i Top Channelit Denis Dyrnjaja ne keto ditet e fundit emisionin e tij me emer amerikan Top Talk e ka kthyer ne nje emision promovues racizmi dhe islamofobie. Me te ftuarit e tij ai shpreh islamofobi, racizem kunder arabeve, iranianeve dhe muslimaneve ne pergjithesi. Dyrnjaja emisioni i te cilit ne gjuhen arnaute do te duhej te quhej Goxha Muhabet por qe Dyrnjase te cilit i duket vetja amerikan e quan Top Talk, eshte shembull tipik i inferioritetit, injorances dhe provincializmit te medias shqiptare.

Ne emisionin e djeshem ku Dyrnjaja ka ftuar islamofobin dhe filoserbin Frrok Cupi, i cili ne vitin 1999 sulmonte kosovaret kur ata luftonin me Serbine – eshte nje shembull par excellence islamofobie. Ne emisionin e Dyrnjase, Frrok Cupi lavderon Trumpin si hero te Krishterimit, si luftetar qyteterimesh qe po lufton Islamin per Krishterimin.

Mirditori Cupi i cili leh ne menyre periodike racizem dhe islamofobi, perpara disa javesh kerkoi edhe daljen e Shqiperise nga Konferenca Islamike.

Biseden me te fundit te Dyrnjase me Frroken mund ta shikoni ketu:

OPINIONE