Bota

Dënohet terroristi nga Libia për sulmin në Bengazi

This courtroom sketch depicts Ahmed Abu Khattala listening to a interpreter through earphones during the opening statement by assistant U.S. attorney John Crabb, second from left, at federal court in Washington in the trial presided by U.S. District Judge Christopher Cooper, Monday, Oct. 2, 2017. Khattala, the suspected mastermind of the 2012 attacks on a diplomatic compound in Benghazi, Libya, that killed four Americans, is on trial. Defense attorney Jeffery Robinson, sits behind Crabb in a light blue suit and Michelle Peterson, also a member of the defense team, is at far right. (Dana Verkouteren via AP)

Një juri federale në Uashington dënoi një terrorist nga Libia për sulmin vdekjeprurës në konsullatën amerikane në Bengazi.

Por juria i hoqi Ahmed Abu Khattalës akuzën më të rëndë, atë për vrasje.

Gjatë sulmit të vitit 2012 u vranë katër persona, përfshirë ambasadorin amerikan në Libi, Christopher Stevens.

Ahmed Abu Khattala u kap nga komandot amerikane në vitin 2014 dhe u soll në Shtetet e Bashkuara për një gjykim më të thelluar.

Një tjetër i dyshuar Mustafa al-Imami, i cili u kap muajin e kaluar, pritet të përballet me gjykim.