Rajoni

Deputetët në Maqedoni më të shtrenjtë se futbollistët, çmimi shkon në 3 milionë euro?!

Dallimi i ngushtë në numër deputetësh mes pushtetit dhe opozitës, ka ngritur në qiell “çmimin” e deputetëve në Maqedoni, njoftojnë burime partiake.

Në tentimin e pushtetit për të ruajtur shumicën e brishtë prej 62 deputetëve, si dhe tentimin e opozitës për të rrëzuar këtë shumicë të brishtë, në skenën politike veçmë është duke funksionuar “bursë” për tregti me deputetë, theksojnë këto burime, ku për një deputet ofrohet edhe çmim prej 3 milionë eurove.

Sipas tyre, me oferta të veta paraqitet pushteti, kurse me kundëroferta paraqitet opozita dhe anasjelltas. Selia e kësaj “burse” politike është në një hotel luksoz në qendër të Shkupit.

“Situata ndryshon nga momenti në moment. Jan të përfshirë edhe deputetët maqedonas edhe ata shqiptarë, e posaçërisht deputetët e pakicave. Sa bindet një deputet të pranojë ofertë milionëshe për të kaluar në parti tjetër, partia e tij paraqitet me ofertë edhe më të lartë dhe gjërat kthehen në fillim”, theksojnë burimet e Gazetës Lajm.

Sipas tyre, në krejt këtë “pazar” për të bindur dhe zhbindur deputetët që të kalojnë nga një tabor në tabor tjetër, përdoren edhe shantazhe me audio dhe video incizime, dosje dhe dokumente për krim dhe korrupsion, madje edhe kërcënime fizike.

OPINIONE