Bota

Detyronin vajzat të martoheshin e më pas iu vrisnin burrat, skema e pashembullt që tronditi botën

Njihet si një nga vendet më të dhunshme në botë dhe një dukur e padëgjuar më parë është zbuluar në El Salvador.

Disa grupe kriminale detyrojnë vajza nga fshati të martohen në qytete, dhe pastaj ua ekzekutojnë burrat për t’u marrë sigurimet dhe pronat nëpërmjet bashkëshorteve të kërcënuara.

Kjo me sa duket është një strategji që grupet kriminale të vënë para në një mënyrë ekstreme.

Prokurorja e shtetit Violeta Olivares, njëkohësisht edhe drejtuese e njësisë së trafikimit njerëzor të El Salvadorit, tha se bindja e martesës së detyruar ishte e para e këtij lloji në vend dhe në Amerikën Qendrore.

“Ky është një mesazh i qartë për trafikantët, tregon se ne kemi një legjislacion të posaçëm që dënon ashpër krimin e trafikimit njerëzor dhe se ne do të vazhdojmë të hetojmë dhe të luftojmë këtë lloj goditjeje”, tha Olivares duke folur për goditjen e këtij fenomeni.

E njohur si heroinë e patrembur kundër gangsterëve më të rrezikshëm në botë, Olivares ka dënuar 30 prej tyre, dhe tani i është vënë bandave “Vejusha e Zezë”. Çështja e saj përfshiu tri gra që ishin martuar me detyrim, dhe bandat kishin mbledhur 30 mijë deri në 60 mijë dollarë nga burrat e tyre të vrarë.

Rasti i pashembullt përfshinte tre gra të reja të cilat ishin të detyruara të martoheshin dhe burrat e të cilëve u vranë nga anëtarët e bandës pas një muaji apo më shumë të martesës, tha Olivares.

Vejushat siguruan nga kjo  nga $ 30,000 deri në $ 60,000 shuma të cilat iu dorëzoheshin anëtarëve të bandës.

Ndërkohë nuk ka asnjë vlerësim të numrit të viktimave, as të numrit të  grave të detyruara të martohen, as të burrave të tyre të vrarë.

burimi:/faxweb