Bota Kuriozitete

Dinozaurët dhe njerëzit mund të kenë bashkëjetuar

Disa hulumtues pretendojnë se një përshkrim i dukshëm i një dinozauri Stegosaurus në gdhendjet jashtë tempullit popullor të Ta Prohm në Kamboxhia është prova se krijesa parahistorike të ketë bashkëjetuar me njerëzit.

Dinozaurët, me pllaka të gjera mbi shpinat e tyre dhe bishtat me thumba – nuk duhet të shfaqeshin në këto gdhendje pasi kanë qenë zhdukur miliona vete më parë.

Por duke marrë parasysh se tempulli u ndërtua rreth fundit të shekullit të 12-të, hulumtuesit pretendojnë se kjo është edhe prova se disa dinozaurë kanë mbijetuar dhe kanë bashkëjetuar me njerëzit të paktën në 10 mijë vitet e fundit.