Shqiperia

Dita Ndërkombëtare e Medias, OSBE thirrje qeverisë të heqë shpifjen nga Kodi Penal

Prezenca e OSBE-së i kërkoi qeverisë të heqë shpifjen nga Kodi Penal, si dhe rekomanduam vetërregull të medias.

Në një postim në faqen e Facebook, OSBE shkruan:

“Shpifja të hiqet plotësisht nga Kodi Penal. Ne nxitim vetërregullimin e medias si një alternativë më e mirë krahasuar me rregullimin nga ana e qeverisë.”

Në Ditën Ndërkombëtare të Medias, OSBE pohoi se duhet të shmanget përqëndrimi në disa duar i medias, si dhe kërkoi nga ana e qeverisë përmbushjen e rekomandimeve të saj./exit

OPINIONE