Ditët e Librit dhe Kulturës së Turqisë

Ditët e Librit dhe Kulturës së Turqisë në këtë vit në të cilën marrin pjesë shtëpi të rëndësishme botuese, shkrimtarë dhe shkencëtarë të botës islamike, do të zhvillohet në Qendrën Kulturore Baglarbasi të Uskudar.

Do të ketë 55 shtëpi botuese, 300 shkencëtarë dhe shkrimtarë nga 22 vende, kryesisht nga Turqia, Siria, Arabia Saudite, Iraku, Libani, Jordania, Egjipti, Algjeria, Tunizia, Maroku, Sudani, Katari dhe Kuvajti do të marrin pjesë në këtë eveniment ku konferenca të ndryshme dhe aktivitete do të zhvillohen.

Ditët e Librit dhe Kulturës së Turqisë, Turqia 3 synon të krijojë një trashëgimi dhe kulturë të përbashkët të vendeve islamike të themeluara në gjeografinë e Perandorisë Osmane, të prezantojnë brezat e rinj njëri-tjetrit dhe të kontribuojnë në të kuptuarit e historisë dhe qytetërimeve tona të përbashkëta.

Këtë vit, motoja e ngjarjes është “Ne po marrim vendin ku kemi lënë”, dhe thekson, “Drita jonë për mijëra vjet: libra shkencorë” dhe në vitin 2018 do të hapë dyert e saj me sloganin “Madresetë në të kaluarën tonë, duke ndërtuar të ardhmen tonë. ”

Mijëra libra në gjuhën arabe do të paraqiten dhe do të zhvillohen konferenca, seminare, koncerte, takime fakulteti, diskutime dhe ekspozita arti.

Burimi : World Bulletin/ ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne