Opinion

DOMINIMI I MESDHEUT – DOMINIM I GLOBIT!!!

Nga Savash Veliu

Ishte Sulltan Abdul Hamidi,që u shkarkua nga posti perandorak me 27 prill 1909, nga parlamenti Osman nëndirektivat e xhon-turqëve pro-argatëperëndimor. Vendimin për shkarkimin e tij tëturpit ia dërgoj një hebrej, një armen, një arab dhe shqiptari Esat Pashë Toptani.

Sulltani jetoj nëarrest shtëpiak në Selanik deri sa e lejuan kthimin e tij në Stamboll, për tëdhënë shpirt në krahët e gruas së tij. Abdul Hamidi nuk është vetëm njerifizik, ai ishte fryma e re Hamidiane, e cila frymon akoma.

Për këtë arsye, sipas Çelebisë, udhëheqja e PerandorisëOsmane duhej t’i dorëzohej një personi mendjemprehtë. Sulltan Abdylhamitin mundta shohim si një person mendjemprehtë ashtu siç nënvizonte Çelebija. Por tashmëshpirti i kohës ndryshon. Epoka e perandorive po merr fund. Nga skena ehistorisë në fillim të shekullit të 20-të nuk u tërhoq vetëm Perandoria Osmane.Edhe Perandoria Ruse dhe ajo Austro-Hungareze, u tërhoqën nga skena e historisësë bashku me Luftën I Botërore. Kurse Perandoria Angleze, që shihej si aktorjamë e fuqishme e saj periudhe, mund të themi se e mbushi epokën me fundin eLuftës së II Botërore që themeloi Israelin dhe atë perandori të rimerrperandoria sioniste e Shteteve të Bashkuara të Amerikës e cila ngriti njëperandori mbi Haraç duke i ndëshkuar me përmasa biblike botën në çdo segment tëjetës sipas tekave të saj. Që prej asaj dite i është dizajnuar Amerikës që ajotë formoj shtetin e dytë të israelit atë; ‘’Israelin e Madh’’!

Sot atë frymë të re‘’Hamidiane’’ e trashëgon Rexhep Tajip Erdogan nën udhëheqjen e shtetit tëthellë ‘’të Pleqërve’’ e cila mbështetet në një të kaluar 2000 vjeçare!

 Trump nuk e kupton që Erdogan po ndjek njëpolitikë të jashtme islamike, neo-Osmane, në kundërshtim me marrëveshjetndërkombëtare të sanksionuara nga marrëveshjet e Lozanës kur Turqia qe idetyruar të privohet nga Halifati dhe Udhëheqja Fetare të shtetit si republikae re e posaformuar. Pavarësisht paralajmërimeve të përsëritura nga Presidentifrancez Macron ndaj Trump në lidhje me rreziqet e ideologjisë islamike tëErdoganit, presidenti amerikan refuzon ta pranojë këtë fakt.

Një koment ai ekishte edhe për konfliktin Turqi-Greqi në Mesdheun Lindor. Mesdheu Lindor ështëjetik për Shtetet e Bashkuara. Marina kineze zhvillon stërvitje ushtarake nëzonë. Mendoj se të gjithë janë të vetëdijshëm edhe për qëllimet e Putinit nëMesdhe. Domethënia e Mesdheut e veçanrisht asaj Lindor sa vjen e shtohet. Uashingtonisërish zbret të përfitojë dhe të forcojë praninë e saj në rajonin e MesdheutLindor sepse Mesdheu Lindor duhet të ofroj themelimit të shtetit të madhsionist ‘’Israeli i Madh’’!

 Këtu mund tëpërmendim, takimet e shpeshta të klaneve sioniste (masonëve) në periferitë eSiçiljes për formimin e Israelit të madh sataniste.

Gjithesesi, klanet masonike sioniste filluan të organizojnëtrazira në Lindjen e Mesme nëpërmjet “Pranverës Arabe” dhe ndermjetshteteve që kanë hise ne detin Mesdhe siç janë Egjipti, Libia, Libani Algjeria,Tunisi, Siria si dhe një grusht shteti të pasukseshëm ndaj Turqisë.

Falë Zotit të madhërishëm dhe këmbënguljes së Turqise, planetsioniste për krijmin e shtetit “Israeli i madh” me kryeqytetJerusalemin në Lindjen e Mesme dhe Mesdhe po shkojnë drejtë fundosjes pasoperacioneve ushtarake turke në Irak, Siri, Libi e deri në Katar të GjiritPersik e cila parashihej të jetësohet nga sionizmi Amerikan.

Kolapsi i planit sionistë çon drejt krijimit të një Turqie tëpërmasave të një superfuqie e cila do të dominojë Mesdheun dhe do të marrëvendin që i takon në rirenditjen e ri botërore. Këtu një çështje është tejetjetike; ‘’Ose do të formohet Israeli i Madh ose Turqia e Madhe’’, alternativëtjetër nuk ekziston!

Por në këtë çështje siç shihet është e qartë se Emiratët dhe Arabia Saudite bashkë me Iranin janë në të njëjtën vijë të aksit kundërshtuestë Turqisë që mbështesin me dije apo pa dije krijimin e Isrelit të Madh, sepsehapur e luftojnë Turqinë e vetme para shtatë bajlozave sionistë të perëndimit.

Dhe sipas hebreut Theodor Herzl themeluesi i Sionizmit thuhet se: Sheti i Israilit shtrihet ngakufijtë e Egjıptit e shkon deri në Eufrat. Kurse Rabbi Fischmann anëtar iagjensisë hebraike për Palestinën, ka deklaruar publikisht në Komitetin ePosaçëm të Kombeve të Bashkuara se: “Tokat e premtuar të hebrenjve shtrihen ngalumi i Egjıptit dhe arrinë deri në Eufrat” dhe brenda këtyre kufijve përfshihenedhe disa pjesë të Sirisë e Libanit. Por vërtetsia qëndron se tokat e premtuaratë hebrenjve shtrihen nga lumi Nil e deri në Eufrat duke përfshırë tokat eIrakut, Sirisë, Royal of Arab, Egjiptit dhe Libanit, këto i arrin ti kuptojvetëm ai që njeh gjeopolitikën sioniste thellësıshtë si një qëllim i përbashkëttë botës perëndimore me israelin.