Opinion Shqiperia

DREJTËSIA SHQIPTARE: PËRFUNDOFSHI SI GRUAJA E DRITAN HALLUNAJT

NGA IMAM ARMAND ALI

1- Dy hoxhallare dhe shtate besimtare te arrestuar ne 11 mars 2014 me bekimin e Selim Muçes dhe Ilir Hoxhollit dhe te akuzuar per agjitacion e propagande u denuan nga gjykata e shkalles se pare ne 3 maj 2016 ne total me 126 vite burg pa vrare e plagosur askend, pa kryer asnje shperthim terrorist, u akuzuan per financim te terrorizmit edhe pse shumica e tyre me veshtiresi siguronin bukën e kalamajve. Trupi gjykues perbehej nga:
– Liljana Baku kryetare
– Dritan Hallunaj anetar
– Fran Prendi anetar
– Klodjan Kurushi anetar
– Etleva Deda anetare
Ne 30 nentor 2016 Apeli la ne fuqi te njejtin vendim me disa ndryshime te vogla. Ata do te vuajne denimin deri ne diten e fundit.

2- Arben Frroku biznesmen i njohur dhe kandidat i Partise Kristian Demokrate per zgjedhjet e vitit 2015. U akuzua per vrasjen e komisarit Dritan Lamaj por nga gjykata e shkalles se pare u deklarua si i pafajshem. Trupi gjykues perbehej nga:
– Dritan Hallunaj kryetar
– Liljana Baku anetare
– Fran Prendi anetar
– Klodjan Kurushi anetar
– Ardit Mustafaj anetar
Me pas ai u largua jashte vendit per ne drejtim te paditur. Vetem 8 dite pas zgjedhjeve, ne 29 qershor 2015 gjykata e Apelit e rrezon vendimin e shkalles se pare per pafajesi dhe e denon Frrokun me burgim te perjetshem. Me pas edhe gjykata e Larte dhe ajo Kushtetuese miratuan vendimin e Apelit per denim me burgim te perjetshem.
Kater gjyqtare te dy trupave gjykuese te shkalles se pare qe liruan kriminelin demokristian dhe denuan muslimanet e pafajshem jane te njejtet persona. Ky eshte nje shembull i qarte qe tregon se si behet “drejtesia” ne Shqiperi. Nese do ekzistonte drejtesia ne kete vend, ata gjyqtare qe e deklaruan kriminelin te pafajshem tani duhet te ishin ne burg bashke me të.
Por ska problem, ka nje Dite Gjykimi se ciles nuk do ti shpetoje askush, as ata qe kane gjykuar e denuar te pafajshmit.

Per anetaret e ketyre dy trupave gjykuese do bej nje lutje tjeter te vecante:

PËRFUNDOFSHI SI GRUAJA E DRITAN HALLUNAJT