Historia Opinion

DY FUNDAMENTALISTA KATOLIK QE VRAN DHE DOGJEN SHQIPTAR MYSLIMAN

Nga Imam Enes Limani

Fundamentalistat dhe ekstremistat katolik Gjergj Kastrioti dhe Pjeter Bogdani qe neve na serviren si atdhetare ne fakte kan qene kriminel ndaj popullates me perkatsi fetare islame, ata ne menyr me bizare kane masakruar me mijera shqiptare te komunitetit mysliman dhe kan djegur qytete sikur Shkupin, Prizrenin, Prishtinen etj.
Sipas debateve te historianeve te mirfillte Skenderbeu nuk e ka ngritur flamurin kuq e zi por ate Bizantin dhe kuvendi i famshem i lezhes ne realitet ka qene mbledhja e katolikve kunder myslimaneve, ndersa ne anene tjeter nen udheheqjen e komandantit Pikolomini Pjeter Bogdani me preardhje nga Hasi i Prizrenit ia fut flaken qyteteve me shumic Myslimane si Prishtines, Shkupit, Prizrenit etj.

Nga keto konstatime vijme ne perfundim se jo vetem qe nuk meritojne te perkdhelen si heronje por ata duhet larguar nga tekstet shkollore ose duhet permendur si njerez qe i kane bere dem popullit dhe vendit te tyre njejte si mbreti Karagjorgje që preardhjen e ka nga fisi Kelmend e qe beri kerdin mbi popullin e vet madje kelmendet e Kosoves i kishin dhene perkrahje ne ate kohe duke deklaruar se kush i del ne udhe mbretit na ka prekur ne fis.
Myslimanet ne asnje menyre nuk duhet t’i vlersojne por duhet te ndergjegjesohen dhe t’ua mesojne femijeve te tyre se kta kan qene kriminel qe i kan masakruar parardhesit e tyre.

Burimi: https://www.facebook.com/enes.limani.71/posts/10214618805817663

OPINIONE