Shqiperia

Edi Rama shemb banesat e vlonjatëve, do të ndërtojë muze për cifutët e Vlorës

Pas përpjekjeve të shumta për të shembur teatrin, objektet e tjera që kanë rënë pre e kthetrave të kryeministrit janë shtëpitë e vlonjatëve.Dhjetëra objektepërfshirë edhe shtëpi banimi janë prishur ditët e fundit në qendrën historike të qytetit të Vlorës. Aktualisht numurohen 30 objekte të prishura, por edhe sa të tjera kanë rradhën për t’u prishur?

Këto objekte janë prishur me arsytimin e pengesës në restaurimin e qendrës. Në fakt të prishësh shtëpi banimi për të ndërtuar një muze për historinë e “Hebrenjve” në Shqipëri.

Ky është një tjetër turp, që Edi Rama e bën për t’i bërë qejfin izraelitëve. Kauzat e këtij kryeministri për të ndertuar kulla gjigande apo muze me lekët e popullit nuk kanë të sosur.
Në Vlorë aktualisht po punohet me dy zona të qendrës historike, në Justin Godard dhe Sheshin e Kateqit.

Ky projekt pritet të përfundojë nëë pranverën e vitit 2019.

OPINIONE