Bota

Eklipsi ‘Hëna e Përgjakur’ dhuron pamje spektakolare, si u pa në vende të ndryshme të botës

Mbrëmjen e djeshme ndodhi eklipsi i hënës së përgjakur, i cili zgjati për rreth 103 minuta, duke u bërë eklipsi më i gjatë i shekullit.

Toka u vendos mes diellit dhe satelitit duke krijuar kështu një rreth hije. Prania e planetit të Marsit dhe afërsia e tij me Tokën bëri që Hëna të bëhej plotësisht e kuqe.

Eklipsi ishte i dukshëm pothuajse në të gjithë vendet e Evropës, në Lindjen e Mesme, në Australi, në Afrikë si dhe në pjesën më të madhe të Azisë dhe Amerikës Jugore.

Fotot e mëposhtme tregojnë se si u pa eklipsi në vende të ndryshme të botës.

 

 

Burimi: Shqiptarja.com

OPINIONE