Ekspozita e Arteve Kur’anore në Moskë

Qendra Kulturore Iraniane në Moskë ka organizuar një ekspozitë të arteve Kur’anore në kryeqytetin e Rusisë, në Moskë.

Ekspozita me veprat kaligrafike Kur’anore dhe veprat e pikturës kaligrafike të tre artistëve iranianë – Ali Reza Nevruzi, Atena Esfandiar dhe Fatemeh Xhaankurban, e hapen Eksoziten me në një ceremoni në Qendrën Kulturore.

Në një fjalim, myftiu i Moskës Ildar Alyautdinov përshkroi veprat e paraqitura në ekspozë si shumë atraktive dhe të vlefshme dhe falënderoi Iranin për organizimin e ngjarjes.

Ai gjithashtu tha se artet kuranore mund të ndihmojnë në forcimin e lidhjeve ndërmjet myslimanëve.

Ekspozita do të mbahet nga ora 11 deri në orën 08:30 deri të hënën.

Burimi : IQNA / ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne