Emisioni IMPAKT Islamofobi

Emisioni Impakt 100: Mesxhidi el-Aksa, Jeruzalemi dhe ekstremizmi amerikan i Trumpit

Dr. Olsi Jazexhi dhe Prof. Muhamed Jusufi diskutojne mbi hapin me te fundem te administrates amerikane te presidentit Trump e cila ka vendosur te marre hapur ane me grupet ekstremiste zioniste dhe te njohi Jeruzalemin si kryeqytetin e shtetit kolonialist te Izraelit. Analistet trajtojne historine e Kudsit – Jeruzalemit sipas koncepteve kristiane – cifute dhe islamike, flasin per historine e kolonializmit britanik i cili krijoi shtetin e Izraelit, vuajten e palestinezeve, idete e cmendura dhe anti-semite te protestanteve zioniste te cilet besojne ne armagedonin, dhe lufterat e pafund kunder arabeve qe shteti i Izraelit ka ndermarre. Flitet per cifutet te cilet refuzojne nacionalizmin ekstremist zionist. Tregohet tragjedia palestineze dhe arsyet pse Bashkimi Evropian, Papa, Bota Islamike dhe katolike, Rusia dhe kancelarite e fuqishme te botes refuzojne te njohin Jeruzalemin si kryeqytet te shtetit okupator te Izraelit.

OPINIONE