Bota

Erdogan: Lufta kundër FETO-s do të vazhdoj deri në terroristin e fundit

Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan waves as he gets off a plane in Ankara on August 15, 2013. Erdogan called for an urgent UN Security Council meeting over Egypt's bloody crackdown on supporters of ousted Islamist president Mohamed Morsi, which has left hundreds dead. AFP PHOTO / ADEM ALTAN

Presidenti Recep Tayyip Erdogan dha mesazhe të vendosmërisë në luftën kundër organizatës terroriste gyleniste/strukturat paralele në shtet (FETO/PDY).

Gjatë pjesëmarrjes në kongresin e degës së Partisë AK në Karaman, Presidenti Erdogan tha se “Ne do të ndjekim organizatën terroriste FETO deri sa edhe vrasësi i fundit i këtyre mizorëve të mos dalë para drejtësisë”.

Presidenti Erdogan gjatë fjalimit të tij të mbajtur këtu preku edhe në operacionin për rimarrjen e qyteti Rakka në Siri nga organizata terroriste DAESH, ndërsa shtoi se “Teatri i Rakkas nxori në mënyrë të pamohueshme se DAESH-i dhe YPG-ja janë dy anët e medaljes së njëjtë. Ndërkaq qendra që i thotë DAESH-it ‘ik’ dhe YPG-së ‘mbaje’ është qendër e njëjtë”.

Duke e bërë të ditur se para Turqisë ndodhen dy rrugë, Presidenti Erdogan tha: “Ose do të përulemi ose do të luftojmë. Turqia ose do të pajtohet me këto pazarllëqe ose do të lidhet fort për pavarësinë e saj. Ne gjatë karrierës tonë 40-vjeçare në politikë çdoherë zgjodhëm të luftojmë”.

OPINIONE