Bota

Erdogan shpall Binali Yildirimin kandidat për Bashkinë e Stambollit

Binali Yildirim shpallet kandidat për Kryetarin e Bashkisë së Metropolit të Stambollit.

Presidenti dhe Kryetari i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK), Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) tha se kanë filluar të shohin provat konkrete të procesit të ekuilibrimit të ekonomisë së Turqisë.

Në fjalimin e mbajtur në mbledhjen e prezantimit të kandidatëve të Metropolit dhe nënprefekturave të Stambollit për zgjedhjet lokale, që do të zhvillohen në 31 mars 2019, Erdoan tha: “Shpresojmë që në eksport të thyejmë rekordin e 170 miliardë dollarëve”.

Në mbledhjen me pjesëmarrje të gjerë të zhvilluar në Sallën e Sportit “Sinan Erdem” në Stamboll, Erdoan shpalli Binali Jëlldërëmin (Binali Yıldırım) kandidat për kryetar bashkie të Metropolit të Stambollit.

Mbledhja u ndoq nga shumë gazetarë vendas dhe të huaj.