Bota

Eritrea ka refuzuar të ndërpresë marrëdhëniet me Katarin

Eritrea ka refuzuar të ndërpresë marrëdhëniet me Katarin, pas kërkesës të administratës së Arabisë Saudite dhe Emirateve të Bashkuara Arabe (EBA), raporton Anadolu Agency (AA).

“Ne kemi marrë një kërkesë nga Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe, si dhe nga vendet e tjera që kanë marrëdhënie me Katarin, që të ndërpresim lidhjet me Dohan miqësore. Ne plotësisht e kemi refuzuar këtë kërkesë. Populli dhe shteti mik i Katarit me ne kanë lidhje të thella. Prandaj është e pamundur që me vendimin e embargos të vendeve në fjalë të ndërpresim marëdhëniet tona”, thuhet në deklaratën e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Eritresë.

OPINIONE