Facebook-u mbron faqen ekstremiste Feja e Shqiptarit eshte Europa dhe Skender Jasharin

Platforma e Facebook-ut qe kur eshte marre ne dore nga Keshilli i Atlantikut dhe ka punesuar nje grup islamofobesh qe ta monitorojne versionin e tij shqip eshte kthyer ne nje platforme sociale qe sulmon muslimanet dhe mbron ekstremistet e krishtere dhe grupet LGBT-iste. Ndersa Facebook-u ka mbyllur pothuaj te gjithe faqet e hoxhallareve shqiptare dhe aktivisteve musliman ne Ballkan, faqe ekstremiste kristjane sikur Feja e Shqiptarit eshte Europa vazhdojne te propagandojne urrejtje dhe nxisin konflikt nderfetar.

Rasti me i fundit eshte kur Facebook-u refuzon te fshij nje foto qe ekstremistet katolike te Feja e Shqiptarit eshte Europa e cila fyen Kuranin, librin e muslimaneve. Kjo foto eshte marre nga faqja e ekstremistit katolik serbo-shqiptar Skender Jashari qe vetequhet Gjergj Shqiperia. Skender Jashari emri dhe mbiemri i te cilit eshte turk, eshte nje katundar i lindur më 18.01.1984,  në  Rahovicë,  komuna  e Preshevës.  Ai eshte denuar nga EULEX-i më  01.07.2012 si terrorist dhe pjesë e  Grupit të  Dobrosinit.

Ekstremisti katolik Skender Jashari duke demostruar aftesite e tij terroriste me nje kundra tank dhe duke i treguar autoriteteve kosovare qe ai thyen kodin penal te Kosoves duke mbajtur arme pa leje.

Skender Jashari ne foton qe ka postuar ne internet ka nxjerr nje foto te Kuranit te Shenjte te muslimaneve. Siper Kuranit, Jashari ka vene nje shishe me raki dhe prane saj ka vendosur mish derri. Ne komentin e ekstremistit katolik Skender Jashari shkruhet:

Meze(mish derri) e raki Skenderbeg, per te shtu energjine, durimin dhe qendrueshmerine per ta studiu terrorizmin islamik, qe buron nga Kurani( kushtetuta e Perandorise Arabe)!

Kjo foto e cila provokon rende besimtaret muslimane shqiptar eshte denoncuar nga shume muslimane ne internet. Megjithate, islamofobet qe monitorojne Facebook-un nga zyrat e tyre ne Tirane dhe Shqiperi refuzojne te marrin masa per te parandaluar ofendimet ekstremiste te faqeve sikur Feja e Shqiptarit eshte Europa.
Bashkesia Islame e Kosoves dhe besimtaret muslimane ne Ballkan duhet te hapin ceshtje penale kunder Skender Jasharit dhe Facebook-ut per provokimet dhe ofendimet qe ata bejne kunder Islamit dhe muslimaneve.
Facebook-u refuzon te fshije foto qe fyejne Kuranin dhe fene Islame

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne