Islamofobi

Fiton 5 milion $ në gjyq për shaminë

Gjykata amerikane dënon me 5 milion dollarë kompaninë e telefonisë AT&T, pasi që kjo e fundit kishte përjashtuar një punëtore të saj. Susann Bashir (41), e cila nga krishterimi kishte kaluar në Islam dhe ishte mbuluar.

Gjendja e saj e re nuk i kishte pëlqyer punëdhënësve të saj, të cilët e kishin përjashtuar nga puna për shkak të shamisë. Ajo pasi ishte ankuar në gjykatat amerikane, kishte fituar seancen gjyqësor, ku gjykata e kishte dënuar njërën prej kompanive më të mëdha të telefonisë amerikane AT&T, me 5 milion dollarë.