Opinion Sociale

Foto fakt per azilkerkuesit shqiptarë në Francë

GJERGJ THANASI

Autoritet franceze përvec arrixhinjve shqiptarë po përballen edhe me një valë azilantësh shqiptarë etnikë shtetas të Republikës së Shqipëirsë. Në qytetin e Bordosë që nga muaji prill e në vazhdim më shumë se 100 familje azilkërkuesish të sapo mbërritur kanë ngritur cadrat në lulishten e qytetit. Shumica e këtyre familjeve janë nga Shqipëri, por ka edhe nga Mongolia, Angola apo edhe nga Siria në luftë civile.

Për lexuesit po ofrojmë foton e një familje shqiptare azilkërkuese në Borod të Francës, që rron në cadër në lulishte.

Krahas kësaj foto me ngjyra po ofrojmë për lexuesin edhe një foto të marsit 1991 të shkrepur në Brindizi, ku refugjatët shqiptarë në fund të dimrit dhe në fillim të pranverës strehohen nëpër cadra.

Para 28 vitesh shqiptarët e mjerë iknin në Itali nga sytë këmbët të llahtarisur nga diktatura e Dullës dhe Ramiz Alisë, sot pas 5 vitesh qeveri të Rilindjes, shqiptarët përsëri nga sytë këmbët, përsëri në cadra, përsëri refugjatë dhe azilantë. Në qershor 2018 kryeministri kryerilindas po viziton Francën njëlloj sic e vizitoi edhe diktatori Alia në qershor 1991, me sukses, i dhjerë por krenar ama!/ Gazeta Impakt