Sociale

Franca akuzon për përdhunim profesorin e njohur Tariq Ramadan

Një ankesë për përdhunim u paraqit të premten në Francë kundër profesorit të njohur me shtetësi zvicerane Tariq Ramadan nga një ish aktiviste Henda Ayari. Shoqata e Liberatorëve, në të cilën Henda Ayari është presidente, thanë në Facebook se ajo ishte “një viktimë e një ngjarje shumë serioze disa vite më parë”, por nuk e zbuluan emrin e agresorit të saj për arsye sigurie. Në librin e saj “Unë zgjodha të jem i lirë”, botuar në nëntor 2016, ajo e përshkroi agresorin e saj si Zubair. Ajo tha në shkrimet e saj se ajo e takoi atë në hotelin e tij në Paris pasi profesori i njohur dha një leksion. “Nuk do të jap detaje të sakta për veprimet që ai ka bërë mbi mua. Mjafton të dihet se ai ka përfituar shumë nga dobësia ime “, shkroi Ayari.

Ajo tha në librin e saj se kur u rebelua kundër tij në një moment ai bërtiti, e ofendoi, e goditi dhe e trajtoi me dhunë. “Unë konfirmoj sot se Zubair i famshëm është Tariq Ramadan,” Ayari publikoi në Facebook. Tariq Ramadan, 55 vjeçar, është nipi i themeluesit të grupit të Vëllazërisë Myslimane në Egjipt. Ai është profesor i studimeve bashkëkohore islame në Universitetin e Oksfordit në Mbretërinë e Bashkuar.