Bota

Franca mbylli katër qendra islame për arsye absurde

Ndërsa myslimanët në vendet perëndimore janë të diskriminuar dhe të shtypur, qeveria franceze ndaloi aktivitetet e katër qendrave fetare shiite nën pretekstin e mbrojtjes të lëvizjes të rezistencës dhe popullit të shtypur palestinez.

Qeveria franceze njoftoi të mërkurën se ‘Qendra Al-Zahra’, ‘Federata Shiite Franceze’, i “-‘Partia- Anti-Cioniste’ dhe “Rrjeti Marianne’ janë mbyllur.

Ministri i Brendshëm francez ka akuzuar këto katër qendra e duke u përpjekur për të legjitimuar ato si “xhihadi i armatosur”..

Ndërkohë, media franceze raportuan se autoritetet franceze besonin se anëtarët e katër qendrat janë të mbështetur nga organizata si Hizbullahu libanez, Hamasi dhe Xhihadit Islamik të Palestinës.

Parisi ka kërkuar nga Irani që të përpiqet të ushtrojë presion mbi drejtuesit e këtyre qendrave.

Burimi : ABNA 24 / ML

OPINIONE

INTERVISTA