Bota

Futbollisti i njohur botëror bëhet presidenti i Liberisë

Komisioni kombëtar i zgjedhjeve në Liberi ka shpallur fitoren e ish-futbollistit të njohur të botës në zgjedhjet presidenciale të këtij vendi.

Agjencia e lajmeve Reuters njoftoi se komisioni kombëtar i zgjedhjeve presidenciale të Liberisë ka deklaruar se George Vha, përfaqësues i Partisë “Kongresi për Ndryshim Demokratik të Liberisë” në senatin e këtij vendi, ka fituar në 10 zona nga gjithsej 15 zona zgjedhore dhe u zgjedh president i Liberisë. Ky futbollist i njohur botëror gjatë karrierës së tij në futboll tre herë është zgjedhur futbollisti më i mirë i kontinentit të Afrikës dhe në vitin 1995 ka fituar topin e artë në garat evropiane./ PT