Bota

Gabriel: Përpjekja e Obamës për të fyer Rusinë ishte “gabim”

Ministri i jashtëm i Gjermanisë ka deklaruar se administrata amerikane duhet të kërkojë mundësi dhe mënyra tjera për të krijuar marrëdhënie me Moskën.

Sigmar Gabriel ka thënë se administrata e mëparshme amerikane e drejtuar nga Barak Obama i kishte perceptuar gabimisht marrëdhëniet me Rusinë dhe kishte bërë një seri gabimesh të njëpasnjëshme siç është rasti i krizës në Siri, Libi, Ukrainë dhe në disa pjesë tjera të botës. Gabriel ka thënë se Rusia është një superfuqi dhe një gjë e tillë duhet pranuar nga të gjithë./ PT

OPINIONE