Bota

Garat e Kur’anit u mbajtën në Zvicër

Garat e Kur’anit u zhvillua në Zvicër me bashkëpunimin e Shoqatës Ndërkombëtare të Mëshirës së Kuvajtit (Al-Rahma).

Sipas Agjencisë së Kuvajtit, Xhemal Al-Khatib, një nga organizatorët e garave, tha se ishte edicioni i parë i programit Kur’anor të mbajtur në këtë vend evropian.

Një total prej 50 individësh midis moshave shtatë dhe shtatëvjeçare morën pjesë në veprimtarinë kuranore dhe konkuruan në pesë grupe, tha ai.

Të pesë fituesit kryesorë u shpërmblyen me udhëtimet e falas në Umrah, vuri në dukje ai.

Xhemal Al-Khatib vazhdoi të thoshte se gara të tilla inkurajojnë muslimanët e vendit për të mësuar përmendësh dhe për të menduar, vepruar sipas Kur’anit.

Burimi : IQNA / ML