Bota

Gaza, prindërit përpiqen të bashkohen me fëmijët për trajtim në Izrael

Vdekja e vajzës 5-vjeçare palestineze ka tërhequr vëmendjen ndaj sistemit shumë të ndërlikuar të Izraelit për dhënien e lejeve të udhëtimit për pacientët e Gazës dhe familjet e tyre, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sistemi i ndërlikuar së fundmi ka përplasur autoritetet izraelite dhe palestineze duke fajësuar njëra-tjetrën për mangësitë e saj, të cilën e ka shkaktuar taksa e rëndë për fëmijët e sëmurë të Gazës dhe prindërit e tyre.

Kur Aisha a-Lulu doli nga operacioni i trurit nga një dhomë e huaj spitalore e Kudsit, ajo kërkoi nënën dhe babain e saj. Ajo vazhdoi të qajë pa pushim, por prindërit e saj kurrë nuk erdhën.

Në vend të një anëtari të familjes, autoritetet izraelite kishin autorizuar një të huaj për të shoqëruar Aishen nga Rripi i bllokuar i Gazës në spitalin e Kudsit Lindor. Ndërsa gjendja e saj përkeqësohej, fëmija u kthye në Gaza pa vetëdije. Një javë më vonë, ajo ndërroi jetë./ AA