Islamofobi Shqiperia

Gazetari i ABC News i mbyll gojën Ferdinand Samarxhi

Në një bisedë televizive në ABC News duke folur mbi shpalljen si  kardinal të priftit Ernest Troshani nga Papa, gazetari Ferdinand Samarxhi bëri disa deklarata ekstremiste kristiane. Samarxhiu i cili që prej vitit 1990 ka përfituar qindra mijëra dollarë nga organizata islamike, në këtë emision shprehu një islamofobi të paparë. Ndërsa kardinalizimin e Troshanit e tregonte si një heroizëm kombëtar, ai sulmoi fenë islame. Ai deklaroi se shqiptarët janë popull i krishterë pasi islami erdhi në Shqipëri nga hordhitë osmane, duke përsëritur kështu teori fashiste kristiane të cilat kërkojnë rikonvertim të shqiptarëve në të krishterë.

Por gazetari i ABC News ia mbylli gojën Samarxhiut duke i kujtuar atij tolerancën fetare dhe ekzistencën e tre feve në Shqipëri. Samarxhiu heshti dhe u detyrua të ndërrojë temë.

OPINIONE