Bota

Gazetari kryesor i Kuvajtit: ‘nuk ka turp në marrëdhëniet me Izraelin’

Një gazetar i mirënjohur kuvajtian ka thënë se vendet arabe nuk duhet të kenë turp të kenë marrëdhënie me Izraelin, pasi disa vende të Gjirit te ndjejnë veten të ngrohët për shtetin hebre.

Ahmed al-Xharallah, kryeredaktori i gazetës së Kuvajtit al-Seyassah, bëri komentet në një deklaratë online pasi Bahrejni, organizoi një konferencë të mbështetur nga SHBA mbi Palestinën.

“Izraeli është një shtet që ekziston dhe nuk ka rëndësi faji i të cilëve është … çështja palestineze-izraelite nuk është më një shqetësim arab, ndaj askush nuk duhet të ketë turp ose të fshehë marrëdhëniet e tyre me Izraelin”, ka thënë Ahmed Al-Xharallah./ ML