Bota

Gjenerali izraelit e quan Hezbullahun kërcënim ndërsa Arabinë Saudite mike

Pavarësisht se Hizbullahu përbën kërcënim ushtarak ndaj Sionistëve, Sionistët kanë lidhje të ngrohta me disa shtete arabe, duke përfshirë Jordaninë, Egjiptin dhe Arabinë Saudite, të cilën ai e përshkroi si një “mik të sigurisë”.

Gjeneral izraelit tha se entiteti sionist është duke dëshmuar “gjendjen më të mirë të sigurisë pavarësisht nga sfidat e pashembullta” që Tel Avivi po përballet.

Gjatë konferencës së katërt ndërkombëtare C5I që po zhvillohet në territoret e okupuara këtë javë, gjeneralmajor Res. Amos Gilad, tha se Hizbullahi përbën kërcënim ushtarak ndaj entitetit sionist për shkak të raketave të tij të cilat janë në gjendje të paralizojnë hapësirën ajrore izraelite.

Megjithatë, Gilad pretendoi se Tel Avivi gëzon më shumë spastrime në ditët e sotme, duke vënë në dukje se cionistët gëzojnë lidhje të ngrohta me disa shtete arabe, përfshirë Jordaninë, Egjiptin dhe Arabinë Saudite, të cilen ai përshkroi si një “mik të sigurisë”.

“Sot po jetojmë në siguri dhe qetësi, por kjo mund të ndryshojë në vitet e ardhshme”, tha Gilad në konferencë.

Ndërkohë, gjenerali izraelit tha se ISIS është në rënie, duke theksuar se grupi i Tekfirist do të mposhtet si një entitet.

Nga ana tjetër, Gilad tha se Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donal Trump po udhëheq një ndryshim në Lindjen e Mesme në një përpjekje për të rritur praninë ushtarake amerikane në rajon, duke vënë në dukje se një politikë e tillë “është një shans i mirë” për entitetin sionist.

C5I qëndron për Komanda, Kontroll, Komunikime, Kompjuter, Bashkëpunim dhe Inteligjencë.

Konferenca synon të shërbejë si një platformë për dialogun dhe shkëmbimin e informacionit, bashkëpunimin dhe zhvillimin në C5I për luftën ajrore, detare dhe tokësore.

Burimi : ABNA24/ PT

OPINIONE

INTERVISTA