Bota

Gjermania ka nevojë për 5 milionë punëtorë

Deri në vitin 2030, Gjermania do të ketë nevojë për 5 milionë punëtorë të rinj nga vendet tjera. Kjo do t’i kushtojë ekonomisë së saj 525 miliardë euro.

Ndër më të kërkuarit do të jenë punëtorët e kualifikuar, profesionistët mjekësorë dhe teknikët, si dhe hulumtuesit shkencorë.

Ky konstatim del nga studimi i kompanisë këshillëdhënëse Korn/Ferry