Shqiperia

Gjobitet se tejkaloi lejen e bashkisë, pronari i subjektit kërcënon dhe rreh punonjësit shtetërorë

Një konflikt për lejet e shfrytëzimit për vendosjen e tezgave të cilat jepen në fillim të sezoneve verore në Pogradec ka degraduar në dhunë fizike midis një subjekti dhe punonjësve të bashkisë.

Renato Vesholli ka marrë një leje shfrytëzimi për vendosje tezge në pedonalen e qytetit pak metra larg bregut të liqenit. Kjo leje është tejkaluar nga subjekti duke u bërë objekt inspektimi dhe vënie gjobe nga punonjësit e shtetit të cilët janë dhunuar fizikisht nga pronari i tezgës.

Njëkohësisht ky subjekt vazhdon të mos respektojë lejen dhe punonjësit e shtetit të kërcënuar nga pronari vazhdojnë të heshtin. Gazetarët e Fiksit shkojnë të intervistojnë punonjësen e tatim taksave Enjela Karajfili e cila në datën 3 korrik është dhunuar nga pronari i subjektit në fjalë brenda në institucionin shtetëror.Ajo tregon për Fiksin se pasi kishte lajmëruar policinë bashkiake se Renato Vesholli kishte tejkaluar lejen, policia ka bërë inspektimin në terren duke i vendosur gjobë prej 2000 lekësh. Z. Vesholli ka shkuar në zyrën e punonjëses të shtetit e cila është dhunua fizikisht nga bashkëshortja e z. Vesholli. Punonjësja rrëfen për Fiksin se nuk mund t’i shkonte kurrë ndërmend që një grua myslimane e mbuluar me shami të mund ta dhunonte.

Punonjësja e tatim taksave vijon më tej rrëfimin duke thënë se: -Më kapi prej flokësh dhe më goditi , kam denoncuar në organet kompetente dhe do merren ata me këtë gjë. Sipas punonjëses së shtetit problemi më i madh dhe që atë e ka bërë të ndihet e zhgënjyer është se shteti nuk po bën asgjë, pasi zotëria vazhdon të shesë jashtë lejes. Gazetarët e Fiksit shkojnë të intervistojnë drejtorin e tatim taksave Vladimr Mato.

Ai thotë se duke qenë një zyrë e cila merret me mbledhjen e taksave vendore dhe inspektimin për zbatimin e lejeve të dhëna në terren, punonjëset kanë inspektuar subjektin duke vënë re shkelje dhe lajmëruar policinë bashkiake .Pas kësaj pronari i subjektit Renato Vesholli bashkë me të shoqen kanë shkuar në zyrën e punonjëses të tatim taksave duke e dhunuar atë fizikisht. Drejtori thotë se në ato momente ka qenë dhe ai prezent pa mundur dot të shmangin degradimin e dhunës.Gazetarët e Fiksit telefonojnë përgjegjësin e policisë bashkiake Kreshnik Çami i dhunuar fizikisht në të njëjtën ditë me punonjësen e tatim taksave. Ai tregon se subjekti është inspektuar përditë dhe nuk respekton lejen.

Inspektorët e bashkisë largohen nga subjekti, pasi kërcënohen nga pronari. Gazetarët e pyesin se përse nuk kanë kërkuar ndihmën e institucioneve të tjera, ai thotë se kanë vendosur një gjobë 2000 lekë.Gjithashtu ai thotë se për ditën që u godit ka bërë deklaratë, por për kërcënimet e mëvonshme nuk kanë kërkuar më ndihmë. Gazetarët i kërkojnë zotërisë një intervistë por ai thotë se ndodhet larg në terren./tpz

OPINIONE

INTERVISTA