Islamofobi

Gjykata suedeze revokon vendim për ndalimin e hixhabit në një shkollë në jug të vendit

Gjykata Administrative e Apelit Malmo shfuqizoi ndalimin e shamisë në shkollë që këshilli bashkiak në Skurup vendosi më parë, duke shkaktuar kritika midis muslimanëve dhe mësuesve

Studentë dhe mësues muslimanë protestuan ndaj vendimit për të ndaluar hixhabin në shkollën në Skurup. Sipas deklaratës së Gjykatës së Apelit Malmo, vendimi i këshillit të qytetit Skurup ishte antikushtetues. Sipas gjykatës, ndalimi ishte gjithashtu në kundërshtim me dispozitat kushtetuese për lirinë fetare dhe Konventën Evropiane.

Numri i muslimanëve që jetojnë në Suedi është rreth 800,000, që përbën mbi tetë përqind e popullsisë së përgjithshme të vendit./muslimania