Rajoni

Greqi, fermerët dalin në protesta, bllokojnë rrugët

Fermerët grekë kanë përshkallëzuar protestën e tyre për kostot e prodhimit, sidomos për çmimin e naftës, problemet që lidhen me çmimet e tyre të produkteve dhe çështje të tjera që lidhen me mbështetjen e të ardhurat e fermës.

Në protestë janë fermerë të Pyrgo, të Thessaly, Agialeia, Chania, Metochi, Angjisë etj. Fermerët e Aigialeia kërkesë themelore kanë zëvendësimin e të ardhurave të humbura për prodhuesit dhe për të zvogëluar shpenzimet tepër të larta të prodhimit.

Ata kanë nxjerrë mjetet e tyre bujqësore në rrugë në shenjë proteste për realizimin e kërkesave të tyre.

OPINIONE