Bota

Hahn: Vendet e Ballkanit në BE në 2025

Eurokomisioneri i Zgjerimit Johannes Hahn në një intervistë të dhënë për një media austriake është shprehur se vendet e Ballkanit do të bëhen pjesë e BE-së në 2025.

 Duke folur për “Kurier.at”, Hahn thotë se ka qenë kreu i Komisionit ai që ka caktuar këtë afat.

-Kur do bëhen pjesë e BE-së vendet e Ballkanit?
“Shefi i Komisionit ka caktuar vitin 2025 si afat të mundshëm kohor për disa kandidatë. Kjo është realiste dhe ambicioze!”

Ndërsa duke folur për politikat e fqinjësisë, Hahn tha se: “ose ne eksportojmë stabilitetin ose importojmë paqëndrueshmërinë. Ne mund të eksportojmë stabilitet duke zhvilluar vendet ekonomikisht. Sundimi i ligjit përfundimisht lehtëson investimet”.