Rajoni

Haradinaj: Kurrë nuk kam shkuar në xhami që të falem

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, në një intervistë për gazetën Vecernji List, tha se nuk kam lidhje me asnjë fe, e kam thënë dhe po e përsëris  nuk jam i ngarkuar me asnjë  besim fetar dhe unë se pari jam shqiptar.

Edhe në disa raste me parë Haradinaj tha se katër breza të familjes së tij ishin shqiptarë katolikë, dhe ai vetë u lind si mysliman, por ai nuk e di se pse ai është musliman. Ndër të tjera, ai tha se ai kurrë nuk e kishte shkuar në xhami për lutje dhe e vetmja gjë që e lidh atë me myslimanët është emri, dhe kjo nuk flet në favor të tij, sepse shumë emra shqiptarë janë laike, me origjinë nga shqiptarët katolikë, të ilirëve të lashtë.

Haradinaj gjithmonë ka thënë se shqiptarët ishin fetar vetë gjatë periudhës osmane, kur Kosova ishten nën sundimin turk.. Dhe vetëm gjatë kësaj periudhe ata ishin mysliman dhe shumë shkurtër, por kurrë nuk u bë gjëja kryesore në jetën e tyre.

Sot, si Kryeministër i Kosovës, prioriteti im është vetëm vendi im. Qeveria jonë po përballet me një sfidë të madhe për shkak se vendi është në një situatë të vështirë ekonomike, me problem të madh të papunësisë. Si kryeministër nuk jam i kënaqur me ritmin e punës. Rinia jonë janë në kërkim të punës, për fat të keq, ata po largohen nga vendi për shkak se ata nuk kanë perspektivë dhe janë të pa punë .

OPINIONE

INTERVISTA