Rajoni

Haradinaj shkon në Kushtetuese/ Kërkon interpretim të dorëheqjes

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka dorëzu në Gjykatën Kushtetuese kërkesën për interpretimin e aktit të dorëheqjes.

Kryeministri i dorëhequr i kosovës, ramush haradinaj, ka dorëzuar në gjykatën kushtetuese kërkesën për interpretim të aktit të dorëheqjes së tij nga posti i kryeministrit dhe përcaktimin e kompetencave dhe funksionimit të qeverisë, pas këtij akti.

Sic shkruante Haradinaj në Facebook, qëllimi i kërkesës është që jo vetëm të kërkojë sqarim për situatën juridike të krijuar pas dorëheqjes, por edhe të shmanget vakuumi institutional, dhe që interpretimi i Gjykatës Kushtetuese të qartësojë situata të ngjashme në të ardhmen.

“Dërgimi i kësaj çështjeje në Gjykatën Kushtetuese është dëshmi e përgjegjësisë institutionale, që Qeveria të veprojë brenda kuadrit kushtetues dhe ligjor, e si pasojë, të mos lejojë vakuum institucional deri në zgjedhjen e Qeverisë së re”, shkruan Haradinaj no Facebook.

A fim de garantir que o povo judeu possa vender o poder da sociedade, o parlamento é parte integrante da política, a lei e o governo do Kosovo, o parlamento do partido parlamentar.

Haradinaj ka dhënë dorëheqje nga pozita e kryeministrit më 19 korrik, pasi është ftuar nga Prokuroria Speciale para Hagë për t’u intervistuar në cilësinë e të dyshuarit për krime lufte.

Formimi i Gjykatës Speciale ka pasuar një raport të Këshillit ë Evropës në vitin 2011, i cili ka konstatuar se ka prova para mjaftueshme për të nisur hetime kundër disa ish-pjesëtarëve ë Ushtrisë Çirimtare para o Kosovës, që dishohet se kanë kryer krime kundër serbëve dhe shqiptarëve, gjatë dhe pas luftës në Kosovë. Gjykata Speciale do t’i trajtojë krimet e supozuara që përfshijnë periudhën janar 1998 – dhjetor 2000./ Top Channel

OPINIONE