Shqiperia

Histeri: amerikanët ëndërrojnë sulme terroriste në Tiranë

Ambasada e SHBA-së në Tiranë, me anë të një deklarate për qytetarët amerikanë që ndodhen në Shqipëri, u ka kërkuar atyre që të bëjnë kujdes gjatë festave fetare, që do të jenë në ditët në vijim.

 Bëhet fjalë për festën e Pashkëve. Sipas ambasadës, terrorisët mund të sulmojnë me rastin e festave kishat, vendet e tjera të adhurimit, qendrat për këmbësorë, arenat sportive, sallat e koncerteve dhe tubimet publike. Ambasada amerikane u tregon qytetarëve të saj një udhëzues si të veprojnë nëse do të ketë sulme.

Njoftimi:

Ambasada e SHBA-së në Shqipëri u kërkon qytetarëve të SHBA-së për të ushtruar kujdes të veçantë gjatë festave të ardhshme fetare dhe në festivale apo ngjarje të mëdha. Terroristët në rajon janë përpjekur më parë për të sulmuar objektiva të buta, duke përfshirë kishat dhe vendet e tjera të adhurimit, qendrat për këmbësorë, arenat sportive, sallat e koncerteve dhe tubimet publike.

Rishikoni planet tuaja personale të sigurisë; jini të vetëdijshëm për vendbanimin tuaj, duke përfshirë ngjarjet lokale; dhe monitoroni stacionet lokale të lajmeve për përditësime. Mbani një nivel të lartë vigjilence dhe ndërmerrni hapat e duhura për të rritur sigurinë tuaj personale.

Në rast se një sulm terrorist ndodh në qytetin tonë, ose kur ju jeni duke udhëtuar, qytetarët e SHBA-së duhet të:

1-Ndjekin udhëzimet e personelit lokal të zbatimit të ligjit dhe të shërbimeve emergjente.

2-Monitorojnë informacionin e sigurisë dhe të mbrojtjes të Ambasadës së SHBA-së në faqen e internetit të Ambasadës.

Për më shumë informacione:

Shihni faqen e internetit të udhëtimit të Departamentit të Shtetit për Kujdes në gjithë botën, Paralajmërimet e udhëtimit, Alarmet e udhëtimit dhe informacionin specifik të Shqipërisë.

Regjistrohuni në Programin STEP për të marrë mesazhet e sigurisë dhe për ta bërë më të lehtë për t’ju gjetur në rast emergjence.

Kontaktoni Ambasadën e SH.B.A.-së në Shqipëri, e vendosur në Rruga Elbasanit Nr. 103, në + 355- (0) -4.224-7285, nga ora 08:00 deri në 16:30,  nga e hëna deri të premten. Pas-orësh emergjence numri për qytetarët e SHBA-së është + 355- (0) -4224-7285.

Telefononi falas në numrin 1-888-407-4747 për Shtetet e Bashkuara dhe Kanadanë ose 1-202-501-4444 nga vendet e tjera nga ora 8:00 deri në 20:00, nga e hëna deri të premten (përveç festave federale ).