Historia Shqiperia

Histeri dhe injorancë kosovarësh me Skënderbeun

Sot nëpër mediat kosovare lexojmë një histeri të paparë me Skënderbeun. Injorantë nga të gjithë sferat e shoqërisë shqiptare kanë shpallur datë 6 maj ditëlindje të heroit terrorist serb, Gjorgj Kastriot Skënderbeu. Xhahili kosovar Jahja Drançolli në një shkrim që ka postuar Skënderbeun e ka shpallur kosovar. Jahja Drançolli në fakt ka të drejtë. Origjina serbe, e bën Skënderbeun një kosovar të vërtetë. Dajallarët e tij serbë sundonin Kosovën në kohën kur Jahjatë, Ahmetërit dhe Mustafajtë kosovarë ishin akoma në malet e Shqipërisë dhe nuk e kishin pushtuar ende Kosovën sëbashku me turqit.

Veshllapushi Berat Buzhala, gazetën e tij Express ia dedikoi Skënderbeut duke deklaruar që në këtë ditë, dmth 6 maj ka lindur heroi kombëtar i Shqipërisë, dhe jo i Kosovës, Skënderbeu.

Ambasadori i Republikës së Kosovës në Britaninë e Madhe, Lirim Greiçevci që ka mbiemër serb ka vënë një bust me lule në një putë të Skënderbeut në Londër.

Ndërsa Ministrja e Drejtësisë së Kosovës, Dhurata Hoxha, ka kujtuar ditëlindjen e heroi serb të Kosovës me një postim në facebook dhe një foto që ajo ka bërë në muzeumin e Krujës të shpikur nga Enver Hoxha.

Në Shqipëri, idiotësia me Skënderbeun është injoruar në mënyrë masive. Shqiptarët nuk janë aq injorantë sa të besojnë në përralla me Baba Gjyshin e Vitit të Ri dhe heroin serb të Kosovës.