Bota

ICC dënon fushatën e njollosur me lidhje të huaj kundër deputetit të Richmond Hill, Majid Jowhari

Kongresi i Iranit Kanadez (ICC) ka marrë raporte të shumta gjatë ditëve të kaluara në lidhje me një fushatë njollosje të lidhur me Mujahedin-e-Khalq (MEK) kundër deputetit iraniano-kanadez dhe kandidatit të Richmond Hill, Majid Jowhari.

MEK është një grup ekstremist opozitar iranian që u rendit në Kanada si një grup terrorist deri në vitin 2012. Sipas raporteve të shumta organizata ka burime të dyshimta të financimit dhe lidhje me Arabinë Saudite.

Në mediat sociale, llogaritë e rreme të lidhura me MEK kanë shpërndarë informacione të rreme për Z. Jowhari. Me sa duket, arsyeja e vetme pas shënjestrimit të Z. Jowhari nga MEK është se, në përputhje me premtimin e kryeministrit Trudeau në vitin 2015 për të ri-angazhuar mardhëniet me Iranin dhe rihapjen e ambasadave, Z. Jowhari mbështeti këtë premtim si dhe prezantoi pikëpamjet e tij përbërës të qeverisë Kanadeze. Herë pas here kemi dëshmuar gjithashtu se shumica e kanadezëve-iranianë gjithashtu mbështesin diplomacinë dhe paqen me Iranin dhe janë kundër politikave të sanksioneve dhe luftës.

ICC është jashtëzakonisht i shqetësuar për fushatën e njollosjes të lidhur me MEK kundër një qytetari kanadez që kandidon për poste publike. Ne jemi duke monitoruar situatën me kujdes dhe do të komunikojmë me zyrtarët kanadezë për shqetësimet tona.

Ne inkurajojmë edhe një herë të gjithë anëtarët e komunitetit iranian-kanadez që të marrin pjesë në zgjedhjet federale të 21 tetorit dhe të votojnë për partinë ose kandidatët që përfaqësojnë pikëpamjet e tyre./Gazetaimpakt/iccongress/

OPINIONE