Rajoni

IHRC kërkon lirimin e të arrestuarës pas postimit në mediat sociale në Kosovë

Nëpërmjet një letre drejtuar ambasadës kosovare në Londër, IHRC kërkon lirimin e të Ikballe Berisha Huduti pas arrestimit të saj në Kosovë vetëm pas një postimit të një statusi në mediat sociale.

NJOFTIMI PËR SHTYP:

IHRC i ka shkruar ambasadës kosovare në Londër për të shprehur shqetësim të thellë për arrestimin, ndalimin dhe keqtrajtimin e paligjshëm të Ikballe Berisha Huduti nga autoritetet kosovare më 7 janar 2020 pas një komenti që ajo postoi në mediat sociale në lidhje me ekzekutimin jashtëligjshëm të gjeneralit iranian Gjeneral Major Kasem Sulejmani.

Zonja Huduti u akuzua se ka kryer nxitje të një vepre terroriste për kritikën e saj të pretenduar në mediat sociale / Facebook për vrasjen e Sulejmanit nga forcat e armatosura amerikane, edhe pse ajo e fshiu postimin ofendues.

Ajo gjithashtu pretendon se postimet janë marrë jashtë kontekstit.

Burri i zonjës Huduti thotë se ajo nuk ka ngrënë për disa ditë kur ishte në paraburgim dhe ka humbur 10 kg. Ai gjithashtu thotë se gruaja e tij është futur në një dhomë pa dritë dhe ai dyshon se ajo është futur në grevë duke protestuar kundër kushteve të saj.

IHRC ka kërkuar ndërhyrjen e ambasadorit për t’i dhënë fund keqtrajtimit të zonjës Huduti në një mënyrë që të jetë në përputhje me ligjet dhe standardet ndërkombëtare në fuqi për të drejtat e njeriut dhe të sigurojë lirimin e saj të shpejtë.

IHRC është i mendimit se kjo çështje nuk duhet të kishte arritur kurrë në gjykatë dhe arrestimi dhe ndalimi i paligjshëm i zonjës Huduti bie ndesh me standardet evropiane dhe ndërkombëtare të ligjit të të drejtave të njeriut.

Për më shumë informacion ose komente ju lutemi kontaktoni Zyrën e Shtypit në (+44) 20 8904 4222 ose (+44) 7958522196 [ENDS]

——————————

IHRC është një OJQ në status të veçantë konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara.

Komisioni Islamik për të Drejtat e Njeriut

Kutia PO 598

Wembley

HA9 7XH

Mbretëria e Bashkuar

Telefon (+44) 20 8904 4222

Email: info@ihrc.org

Ueb: www.ihrc.org

Twitter @ihrc

/Gazetaimpakt/

OPINIONE

INTERVISTA