Shqiperia

Imam Armand Ali tregon standartet e dyfishta me gjykimin e Saimir Tahirit dhe “grupit te xhihadisteve”

Imam Armand Ali ne nje status te tij ne facebook tregon standartet e dyfishta qe u ndoqen ne gjykimin e Saimir Tahirit dhe te “grupit i xhihadisteve.

Me poshte statusi i tij i plote:

3 maj 2016 ishte dita e fundit e gjyqit kunder “grupit te xhihadisteve”. Ate dite u be edhe mbrojtja e Verdi Moraves e me pas trupi gjykues u terhoq per te marr vendimin. Edhe pse dosjet ishin voluminoze, trupi gjykues u tregua shume i shkathet aq sa per fare pak kohe pregatiten vendimin e perbere nga 140 faqe dhe denuan 9 persona me 126 vite burgim ne total. Arsyeja eshte se vendimi ndaj tyre ishte vendosur qe kur u arrestuan ne 11 mars 2014. Denimin e tyre e mbeshteti fuqishem dhe Ambasada Amerikane.
Sot me gjyqin e Tahirit ndodh e kunderta. Po zgjaten e sterzgjaten duke u konsultuar e keshilluar per te vendosur se cfare do bejne me dy persona te akuzuar. Te jeni te sigurt se vendimi i pafajesise ndaj Tahirit eshte vendosur me kohe por problemi eshte se si do tja arsyetojne publikut dhe Ambasades Amerikane nese kjo e fundit kerkon denimin e tij.