IMPAKT 104 – A do te jete ky copetimi i fundit? Kufiri me Greqine, Malin e Zi dhe trojet shqiptare.

Studiuesi Xhaferr Sadiku dhe historiani Nuri Dragoi diskutojne mbi ndarjen e detit me Greqine, varrezat greke ne Shqiperi, kufirin e Kosoves me Malin e Zi, Perandorine Osmane dhe presionet e Fuqive Evropiane ne shkaterrimin e trevave shqiptare, dhe probleme te tjera ne historine e Shqiperise. Rolin e Fuqive te Medha te Evropes per te favorizuar te krishteret kunder shqiptareve qe ishin muslimane etj. Flitet per luften e Esat Pashes dhe sulmet kunder heronjeve te Shqiperise nga ekstremistet anti-muslimane.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne