Emisioni IMPAKT Opinion

IMPAKT 114 – Pse muxhahedinet iraniane mbajne peng Somayeh Mohamadin?

Mustafa Mohammadi dhe Mahbube Mohammadi jane ne Shqiperi.

Ata kerkojne qe qeveria shqiptare ti mundesoje qe te takojne vajzen e tyre, Somaja Mohammadi e cila eshte marre peng nga organizata terroriste e muxhahedineve iraniane qe kur ishte 15 vjec. Muxhahedinet iraniane te cilet strehoen ne Shqiperi nga qeveria shqiptare dhe amerikanet, refuzojne te lejojne Mustafane dhe Mahbuben qe te takojne vajzen e tyre. Ate e kane marre Somejen qe kur ishte 15 vjec, dhe bente shkollen e mesme ne Toronto Collegiate Institute. Pasi e radikalizuan, xhihadistet e lane pa shkolle, pa martuar, pa familje dhe e mbajne si xhihadiste ne bazen e tyre ne Shqiperi. Ata nuk e lene qe te takohet me prinderit e saj, sikur mbajne peng edhe disa mijera anetare te tjere, pasi kane frike se nese familjaret i takojne, muxhahedinet do lene kampin terrorist dhe do fillojne jeten e tyre ne liri ne Kanada, Amerike, Angli, Gjermani etj.

Prinderit e moshuar te Somejes qe kercenohen nga policia dhe sherbimi sekret shqiptar, qajne, ulerasin dhe duan qe te marrin vajzen e tyre ne Kanada. Duan ta shpetojne vajzen e tyre nga radikalizmi i dhunshem dhe terrorizmi i muxhahedineve iraniane. Por qeveria shqiptare nen urdherat e Amerikes, Izraelit dhe Arabise Saudite mbeshtet organizaten terroriste MEK dhe nuk lejon kete vajze qe te deradikalizohet, te gjej nje te dashur dhe te nisi jeten e saj ne liri.

Shikoni emisionin ne anglisht dhe kuptoni tragjedine e familjes Mohammedi.