Emisioni IMPAKT

IMPAKT 96 – 100 vjetori i deklarates se Balfourit dhe Çeshtja e Palestines

Ambasadori i Palestines ne Shqiperi z. Yasser al Najjar dhe Dr. Olsi Jazexhi diskutojne ne anglisht historine e Palestines dhe deklaraten e Balfourit, ministrit te jashtem britanik ,dhe rolin qe luajti qeveria britanike ne krijimin e shtetit te Izraelit dhe debimin dhe spastrimin etnik dhe fetar te palestinezeve nga okupatoret izraelite. Diskutohet historia e krijimit te shteteve sikur Shqiperia, Turqia etj, lufta e fuqive te Evropes kunder osmaneve dhe sakrifikimi i Palestines nga imperializmi britanik per hir te interesave te bankiereve zioniste. Vihet ne pah rroli shkaterrimtar i nacionalizmit zionist kunder banoreve vendas te Palestines.

Emisioni eshte ne gjuhen angleze.