Emisioni IMPAKT

IMPAKT 97: Xhihad 2.0? Cfare duan xhihadistet iraniane ne Shqiperi? (pjesa 1)

Anne Singelton – Khodabandeh nje ish-moxhahedine iraniane diskuton me Dr. Olsi Jazexhi prezencen e xhihadisteve iraniane ne Shqiperi. Diskutimi perqendrohet perreth MKO-se, Daesh-it apo ISIS-it, FETO-s dhe organizatave te tjera terroriste qe kane rekrutuar luftetare ne Ballkan dhe kane perdorur vende sikur Shqiperia si baze per te sulmuar vende sikur Turqia, Irani, Iraku dhe Siria. Diskutohet historia e MKO-se, procesi i radikalizimit, perdorimi i terrorizmit si arme gjeostrategjike ne Lindjen e Mesme, dhe arsyet pse administrata amerikane mbeshtet organizatat sikur MKO per qellimet e saj ne Lindjen e Mesme. Debatohet perdorimi nga MKO i termave sikur the National Council of Resistance of Iran (Keshilli Kombetar i Rezistences ne Iran), opozita demokratike e Iranit etj per ta treguar kete organizate si demokratike, ne nje kohe qe kjo organizate thyen ligjet e Shqiperise dhe ben thirrje per xhihad kunder nje vendi te huaj.

Analistet pyesin pse qeveria shqiptare burgos dhe “deradikalizon” shqiptaret myslimane qe flasin per xhihad dhe duan te shkojne ne xhihad ne Siri, por toleron xhihadistet iraniane per te bere thirrje per lufte kunder Iranit nga Shqiperia?

Emisioni eshte ne gjuhen angleze.