Rajoni

Investitorët nga Turqia të gatshëm të investojnë në fushën e bujqësisë në komunën e Ulqinit

Kryetari i Komunës Ulqinit, Nazif Cungu, priti në një takim pune pronarin e kompanisë turke Hubtex nga Stambolli, z. Ibrahim Byjykçinar, e cila merret me prodhimin e frutave dhe perimeve në sera. Investitorët nga Turqia, të cilët ndërkohë kanë regjistruar kompaninë Monten Trade Shpk, konfirmojnë që toka të cilën Komuna e Ulqinit i ka propozuar në Zogaj, me sipërfaqe 34 hektar, është adekuate për planet e tyre. Sipas analizave që kanë bërë kualiteti tokës është i përshtatshëm për këtë qëllim. Atraksionin e tokës e rrit edhe afërsia e infrastrukturës së nevojshme për këtë aktivitet. Mali i Zi importon shumë fruta dhe perime, andaj ky projekt do të ndikojë në uljen e deficitit tregtarë të këtij shteti – deklaroi z. Byjukçinar. Kryetari Cungu konfirmoi gatishmërinë dhe vullnetin e Komunës së Ulqinit për t’i përkrahur maksimalisht projektet për bujqësi, si dhe premtoi që Komuna menjëherë do të nisë komunikimin me Ministrinë e Bujqësisë që tenderi për këtë tokë të hapet sa më parë./ trt