Bota

Iraku nuk do baza ushtarake të përhershme amerikane

Ka “akuza dhe analiza të ndryshme” lidhur me planet e raportuara të SHBA-ve për të ndërtuar baza ushtarake të përhershme në Irak, tha Masum në një intervistë me rrjetin e lajmeve iraniane në gjuhën arabe në al-Alam. Kryetari, Fuad Masum deklaroi se asnjë vendim nuk është bërë për Irakun që të strehojë bazat ushtarake të përhershme amerikane, duke theksuar se Bagdadi nuk do të lejojë që vendi të kthehet në një bllok nisjeje për çdo agresion ushtarak kundër Iranit fqinj.

Ka “akuza dhe analiza të ndryshme” lidhur me planet e raportuara të SHBA-ve për të ndërtuar baza ushtarake të përhershme në Irak, tha Masum në një intervistë me rrjetin e lajmeve iraniane në gjuhën arabe në al-Alam.

Megjithatë, “në të vërtetë, trupat irakiane të sigurisë kanë njoftuar se nuk ka një gjë të tillë apo vendim”, shtoi ai.

Këto komente i bëjnë jehonë atyre të Ministrit të Jashtëm Ebrahim Xha’afari, i cili tha në mars tha se vendi i tij nuk do të lejojë në asnjë rast Shtetet e Bashkuara të ndërtojnë baza të përhershme ushtarake në tokën e Irakut, duke e quajtur mundësinë e një shkelje të sovranitetit të saj.

Sipas të dhënave të qeverisë amerikane, ka rreth 9,000 trupa amerikane në Irak. Departamenti amerikan i Mbrojtjes, megjithatë, e vë numrin shumë më të ulët.

Burimi : F.NewsAgency / ML