Bota

Irani, Rusia dhe Kina sfida kryesore të ushtrisë amerikane

Kryetari i shtabit të përbashkët të ushtrisë amerikane, duke folur mbi aftësitë gjithëpërfshirëse kibernetike, hapësinore, ajrore, detare dhe tokësore të Iranit, Rusisë dhe Kinës, këto tre vende i ka konsideruar si kërcënim dhe sfida kryesore të ushtrisë amerikane.

Gjeneral Josef Danford, kryetari i shtabit të përbashkët të ushtrisë amerikane, tre vendet Rusinë, Iranin dhe Kinën i ka konsideruar si sfida dhe kërcënime kryesore për ushtrinë amerikane. Danford përveç se ka theksuar këtë çështje, ai kashtuar: Rusia, Kina dhe Irani sfidojnë hapësirat kibernetike, ajrore, detare dhe tokësore të RII. Ndërkaq, edhe Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Jim Mattis, i ka thënë Kongresit se Shtetet e Bashkuara nuk janë duke fituar në Afganistan dhe se gjatë muajit korrik do të prezantojnë një strategji të re duke synuar ndryshimin e situatës./ PT

OPINIONE